Pjevač – pravog imena Jean-Philippe Smet – proslavio se kao najveća rock zvijezda na francuskom govornom području; 55-godišnja karijera uključivala je više od 50 turneja koje je vidjelo više od 28 milijuna obožavatelja. Laisse les Filles, njegov prvi singl, objavljen je 1960. godine, a slijede ga neizmjerno popularni Souvenieres, souvenieres. Njegov debitantski album, Hello Johnny, uskoro će prodrijeti u prodaju nakon 1962.

Rođen je 15. lipnja 1943. u pariškoj četvrti Malesherbes, a odrastao je s glumicom Hélène Mar nakon što su ga napustili njegovi razvedeni roditelji. Hallyday je usvojio sada prepoznatljiv pseudonim dečka svog rođaka, koji je bio plesač - Leeja Hallidayja. Dok je putovao sa svojom kreativnom obitelji, kupio je gitaru i pohađao plesne lekcije. 1954. godine će se pojaviti u svom prvom filmu “Les Diaboliques”. Bilo je to ubrzo nakon što je otkrio novu zvijezdu –Elvisa, koji ga je opčarao interpretacijama rock&rolla.

Hallyday uskoro imao koncerte koji su 1959. doveli do ugovora s Vogue Recordom

Laisse les Filles, njegov prvi singl, objavljen je 1960. godine, a njegov debitantski album, Hello Johnny, je 1962. Godine planuo. Legenda će dotaknuti tada nepoznate Jimi Hendrix Experience kako bi se otvorio za četverodnevnu francusku turneju.

Hallyday je bio izuzetno otvoren u vezi s njegovim napadima  depresije, ranim pokušajima samoubojstva i konzumacijom kokaina. Ženio se pet puta a od toga dvaput za istu osobu pa je glazbenik bio stalna tema u tabloidima širom zemlje. U 60-ima je bio polovica zlatnog para “Yeye žanra” zajedno s bugarskom pjevačicom Sylvie Vartan, s kojom je dobio sina.

1997. Hallyday je od tadašnjeg francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca dobio medalju Legije časti.
Johnny Hallyday je živio u Los Angelesu sa suprugom - kome je oženio 1996. godine - i dvije mlade kćeri, no često se vraćao u Francusku radi publike. Hallyday je tijekom dugogodišnje karijere prodao više od 100 milijuna ploča, a njegov hrapav glas donio mu je vojsku sljedbenika u Francuskoj i drugdje u frankofonskom govornom svijetu.

Mnogi slavni su posredstvom društvenih medija iskazali poštovanje prema preminulom Hallydayu...
Pjevačica Celine Dion rekla je: "Vrlo mi je žao što čujem vijest da je Johnny Hallyday umro. Bio je div u show businessu ... pravi ikona! Moje misli idu prema njegovoj obitelji i milijunima obožavatelja koji su to je već desetljećima.”
"Srce mi je slomljeno od kada sam saznao da je naš francuski nacionalni junak zauvijek otišao ... On je bio naš #elvispresley, a njegova glazba je pokrivala toliko generacija, bio je najbolji izvođač kojeg smo ikada i hvala mu ", dodao je glumac Gilles Marini. Njegov je doseg bio globalan, a njegova ostavština bit će jako značajna! "