Romeo Ibrišević, osnivač udruge „Zelene stope“, godinama se bavi temama očuvanja prirode i okoliša, ponajprije vađenjem automobilskih olupina iz prirode, u čemu mu je već trinaest godina vjerni partner tvrtka Renault Nissan Hrvatska. Romeo je tijekom toga vremena u Renaultovim modelima prešao više od 200.000 kilometara te pronašao, fotografirao i organizirao odvoz više od 15.000 automobilskih olupina s mnogih hrvatskih bisera prirode, od otoka, preko Nacionalnih parkova do rijeka i jezera. Povrh toga što je ta akcija proglašena najboljim komunikacijskim projektom u Renaultu 2007. godine, Romeov je rad, proširen na otkrivanje i pisanje o ostalim vrstama onečišćenja prirode, nagrađen 2016. „Velebitskom degenijom“, nagradom koju su mu po drugi puta dodijelili Zbor novinara za okoliš i Hrvatsko novinarsko društvo.

Za proširenje akcije zainteresirali su se i drugi mediji, poput Radio Sljemena s kojim je prije dvije godine ostvaren edukativno-ekološki projekt „Svi na zeleno“ u sklopu kojeg su organizirane dvije akcije čišćenja Medvednice od auto-olupina i drugog otpada, radionice i javne akcije o načinima odvajanja otpada u kućanstvima i slično.

Osim učestalih pojavljivanja u mozaičnim emisijama Hrvatske televizije, akcija "Zelenih stopa" i Renaulta nadahnula je i produkciju HRT-a da snimi četverodijelni eko-putopis radnog naziva "(Ne)zagađenom našom" čiji je cilj kontrastiranje prirodnih ljepota, bio-raznolikosti, pa i kulturnih znamenitosti s onim što današnji "moderan" čovjek radi prirodi te ukazivanje na naše pogreške ne bi li se spriječile neke buduće.

Akciju je svojim radom podržalo i dvadeset dvoje hrvatskih slikara koji su na otisnuta platna Romeovih fotografija olupina intervenirali svaki svojim umjetničkim rukopisom i stvorili nova umjetnička djela koja su publici prvi puta predstavljena u Medijateci Francuskog instituta u prosincu 2016. Od tada ta izložba, pod nazivom „Što se čeka, izvlačimo!“ putuje Hrvatskom nastojeći osvijestiti građane o važnosti očuvanja prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti života pojedinca i društva.