Đurđa Adlešič rođena je 17. travnja, 1960. u Bjelovaru, gdje je završila osnovnu školu i pedagoški smjer gimnazije. Diplomirala je komparativnu književnost i hrvatski jezik u Zagrebu te Pedagošku akademiju u Banja Luci. Nakon kratkog vremena rada u struci i bavljenja novinarstvom, 1990. godine počela se aktivno baviti politikom. Obnašala je razne političke funkcije, među kojima je bila i ona gradonačelnice Bjelovara.

Nakon što je stekla zvanje nastavnice, Đurđa Adlešič je najprije radila u I. Osnovnoj školi u Bjelovaru kao knjižničarka i nastavnica hrvatskog jezika. Istovremeno se bavila i novinarstvom, te je bila jedna od pokretača tjednika “Naše vrijeme”. Bio je to prvi nezavisni tjednik u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji.

Đurđa Adlešić je kao političarka bila na mjestu mnogih značajnih funkcija, od kojih je najistaknutija ona gradonačelnice Bjelovara. Bila je i potpredsjednica Sabora i potpredsjednica Vlade te predsjednica HSLS-a, čije je bila jedna od osnivačica. Đurđa Adlešič bila je na čelu mnogih odbora, a dok je bila potpredsjednica Vlade, aktivno se zalagala za brže razminiranje Hrvatske.

2006. godine dijagnosticiran joj je benigni tumor na mozgu, nakon što se na Veliku Gospu srušila pred crkvom i ostala u nesvijesti preko 20 minuta. Na preporuku liječnika, u Zagrebu je operirala tumor, a onda je nastavila oporavak u Čileu. Vrativši se u politiku, 2006. godine postala je predsjednica HSLS-a i ponovo je osvojila mandat u Saboru te postala jedna od potpredsjednica Vlade.

Nakon njenog povratka u politiku, iz koje je nakratko istupila zbog bolesti, počele su je pratiti razne afere. Prva je bila njezino laganje u životopisu, u kojem je rekla da je završila filozofiju i Pedagošku akademiju u Zagrebu, dok je zapravo završila pedagogiju u Banja Luci.

Kasnije su se javile optužbe oko poslovne funkcije koju je vršio njen muž u sestrinskoj tvrtki Croatie osiguranje. Sumnjalo se da je taj posao dobio preko veze i da je zbog njega Đurđa Adlešič u sukobu interesa zbog političke funkcije koju je sama obnašala. Uz to, muž joj je optužen da je sam sebi isplaćivao jubilarne nagrade za staž u tvrtki koji nije imao. Sve ove optužbe uništile su kredibilitet Đurđe Adlešić kao političarke i ona se s vremenom posve povukla iz politike. 2011. godinedefinitivno je izašla iz politike, nakon što joj je istekao mandat u Vladi Jadranke Kosor. Više se nije kandidirala ni za čelo HSLS-a.

Danas Đurđa Adlešić piše kolumnu u listu “Bjelovarac”.