Kim Cattrall je rođena u Widnesu, malom mjestu u Sjevernom Cheshireu u blizini Liverpoolea. Njezini roditelji su bili domaćica i građevinski radnik. Kada je imala godinu dana roditelji su joj emigrirali u Courtenay, grad u Britanskoj Kolumbiji. U Englesku se vratila s 11 godina. U tom peridou je Kim pohađala „Londonsku Akademiju za muziku i dramsku umjetnost“ (London Academy of Music and Dramatic Art - LAMDA). U Kanadu se vratila u dobi od 16 godina i tamo završila svoje obrazovanje.

Kim Cattrall je svoju karijeru počela po završetku srednje škole kada se godine 1972. iz Kanade preselila u New York. Tamo se upisala na Američku akademiju dramskih umjetnosti, a neposredno nakon diplome sklopila ugovor s režiserom Ottom Premingerom o angažmanu na pet godina. Njezin filmski debi je bio Rosebud iz 1975. Sljedeće godine su predstavnici filmskog studija Universal otkupili taj ugovor, te je Cattrall tako postala jedna od posljednjih glumaca koji su bili angažirani po sistemu ugovora karakterističnim za klasični period Hollywooda.

Nakon toga je Cattrall uglavnom nastupala na televiziji, pri čemu je njen debi bio u TV-seriji Quincy godine 1977. Dvije godine kasnije Cattrall je angažirana za ulogu dr. Gabrielle White u TV-seriji The Incredible Hulk. Uspjeh na TV-ekranima je doveo do angažmana na velikom ekranu. Godine 1980. je zajedno s Jackom Lemmonom u filmu Tribute koji je režirao Bob Clark. Sljedeće godine je nastupila od kritike hvaljenom kanadskom filmu Ticket to Heaven.

Godine 1982. Clark ju je angažirao za ulogu gospođice Honeywell u svojoj komediji Porky's. Film je postao ogroman hit, a publika je upamtila Cattrall u sceni seksa koja se odvija u muškoj svlačionici. Dvije godine kasnije Cattrall je zabilježila još jedan hit kao partnerica glavnog junaka u komediji Police Academy. Godine 1985. je nastupala u tri filma - Turk 182, City Limits i Hold-Up. Godine 1987. postigla je još jedan veliki uspjeh u romantičnoj komediji Mannequin. Godine 1992. je stekla i naklonost trekkieja svojim nastupom u filmu Star Trek VI: The Undiscovered Country gdje je tumačila lik poručnice Valeris.


Filmografija

    Rosebud (1975)
    Deadly Harvest (1976)
    Tribute (1980)
    Ticket to Heaven (1981)
    Porky's (1982)
    Police Academy (1984)
    Turk 182 (1985)
    City Limits (1985)
    Hold-Up (1985)
    Big Trouble in Little China (1986)
    Mannequin (1987)
    Smokescreen (1988)
    Masquerade (1988)
    Midnight Crossing (1988)
    The Return of the Musketeers (1989)
    Good Night, Michaelangelo (1989)
    Honeymoon Academy (1990)
    The Bonfire of the Vanities (1990)
    Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991)
    Split Second (1992)
    Breaking Point (1992)
    Above Suspicion (1995)
    Live Nude Girls (1995)
    Unforgettable (1996)
    Where Truth Lies (1996)
    Exception to the Rule (1997)
    Baby Geniuses (1999)
    15 Minutes (2001)
    Crossroads (2002)
    The Devil and Daniel Webster (2004)
    Ice Princess (2005)
    The Tiger's Tail (2006)
    Sex and the City: The Movie (2008)