Još samo da se Hrvati ujedine u borbi protiv najvećeg neprijatelja – političkih struktura

Svi su političari isti. Obećavaju da će napraviti most čak i tamo gdje nema rijeke.

 

Dva su osnovna razloga zašto je Hrvatska tu gdje je. Kod velike većine građana RH prisutan je strah. Strah što ga nameću vladajuće garniture prema svima koji nisu “poslušni”.

Običnom građaninu, ako se smije tako izraziti, najveći je strah od gubitka posla, gubitka i ono malo prihoda koje trenutno ima. Taj strah ide toliko daleko da pristaju raditi i ne biti plaćeni mjesecima za svoj posao. Naravno, to je potpuno pogrešno, pa zato i nemamo nikakvih suvislih prosvjeda niti se išta mijenja. Ono što se ja pitam: “Pa zar je to život?”

No mene najviše brinu oni koji bi zaista nešto mogli promijeniti. Oni koji bi trebali biti na čelu, a ne na začelju kolone. Oni koji mogu stvari promijeniti, ali jednostavno ne žele, jer se boje opredijeliti i stati na stranu istine, pravde i pravednosti, a pritom se vjerojatno i izbjegavaju jutrom pogledati u ogledalo. Radi se naravno o oportunistima.

Oportuno ponašanje nije uvijek u skladu s vlastitim principima, ali je korisno u pogledu na probitačnost, na korištenje prednosti, pogotovo u političkom i društvenom kontekstu.

Dok ti i takvi ne progledaju ovo društvo ne može naprijed. Građani trebaju odgovorne, moralne, odlučne i stručne ljude da stanu ispred njih od samoga starta i stvore društvo u kojem vladaju jednaka prava i obveze svakoga pojedinca. Društvo u kojem će se konačno odvojiti kukolj od žita, neradnik od radnika i ja sam siguran da će onda te i takve građani zaštititi od bilo čega.

Građani ih trebaju, jer ovo društvo treba hitnu transformaciju, a ona počinje izlaskom na izbore. Da bi nešto izabrali trebamo i alternativu sadašnjim političkim opcijama, a nju trebaju podržati upravo oni koji su stručni i koji prije svega nisu politički oportunisti koji svjesno riskiraju dugoročne nedostatke, kako bi postigli kratkoročan uspjeh.

Hamed Bangoura

 
 

 

Komentari

Ostali članci