Tommyjev originalan i neobični stil sviranja on sam naziva „finger styleom” a odlikuje ga sviranje sa svih deset prstiju, gotovo kao da svira klavir, a ne gitaru. Gitaristička legenda Chet Atkins bio je jedan od prvih gitrista koji je svirao gitaru na ovaj način a ujedno je bio i najveća inspiracija za Emmanuela.

Zajedno s Vlatkom Stefanovskim i gypsy jazzerom Stochelom Rosenbergom, Tommy će od utorka boraviti u Beogradu, gdje će famozna trojka održavati svakodnevne probe za koncerte koji im slijede – 27. travnja u beogradskom Sava centru,  29. travnja u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu, a dan kasnije, 30. travnja u Cankarjevom domu u Ljubljani.

„U Beogradu ćemo se naći da se dobro pripremimo za nadolazeće koncerte, a također započinjemo i spremati novi album. Naš prvi zajednički album nazvali smo ’Prvi korak’ jer je on doista i bio naš prvi zajednički korak u novu glazbenu avanturu. I on je zapravo rezultat naših proba - na brzinu smo birali skladbe i one su na kraju završile na albumu,“ tumači Emmanuel, a naglašava i da će drugi po redu album Kings of Stringsa biti pravo iznenađenje za publiku.

 

Večeras Tommy Emmanuel nastupa u Moskvi, gdje je rasprodao dvoranu International House of Music, a kako saznajemo od organizatora koncerta Kings of Stringsa u Lisinskom, Tomislava Kašljevića, za koncert na kojem će za deset dana Tommy Emmanuel zasvirati sa Stefanovskim i Stochelom, vlada odličan interes!

Ulaznice za koncert Kings of Strings u koncertnoj dvorani  „Vatroslava Lisinskog“ mogu se nabaviti na blagajni dvorane, te u sustavu Eventim.