Michael Philip Jagger rođen je 26. srpnja 1943. u Dartfordu. Otac mu je bio učitelj, a majka frizerka. Odmalena je volio glazbu i pjevanje. Sa sedam godina upoznao je Keitha Richardsa s kojim je išao u isti razred. Dečki su 1954. upisali različite škole i nisu se vidjeli sve do 1960. Tada su se sreli na željezničkom kolodvoru u Dartfordu. Keith je putovao na studij umjetnosti Sidcup, a Mick na predavanje iz ekonomije. Zapričali su se o glazbi. Mick je sa sobom nosio ploče Muddyja Watersa i Chucka Berryja koje je i Keith volio slušati. Uskoro su se uselili u stan koji su dijelili s Brianom Jonesom i fotografom Jamesom Phelgeom.

Mick je stan od milja zvao 'predivna rupa' jer je bio užasno neuredan. Cijele su dane svirali, no Mick nije odustajao od fakulteta. Bio je siguran da će postati ili novinar ili političar, no kako su Stonesi imali sve više nastupa i sve više snimali, glazba je postala jedino čime se bavio. Mickove energične izvedbe postale su zaštitni znak benda. Izbljedjele traperice i obične majice zamijenio je svjetlucavim odijelima i šljokicama. Došlo je doba kad je glam-rock bio glavna stvar i Mick se savršeno uklopio u tu priču. Uz to, pratio ga je imidž zločestog dečka pa su cure bile lude za njim.

- Zbog Elvisa Presleya djevojke su vrištale i padale u trans. Ipak, čak ni njegovi pokret,i koji su za to doba bili neviđeno eksplicitni, nisu dečke natjerali da se crvene. Jaggeru je i to uspjelo - rekao je Philip Norman koji je Jaggerove pokrete opisao kao seksualno nabijeni balet. 

Osim u Stonesima, uspio je i kao solo glazbenik

Mick je znao svirati gitaru, Brian ga je naučio svirati harmoniku, a svirao je i bas gitaru i klavir, no u Stonesima je samo pjevao. I on je, kao i Brian i Keith, eksperimentirao s drogom, 1967. je uhićen, no izvukao se s uvjetnom kaznom jer su obožavatelji na dan suđenja pred sudom prosvjedovali protiv kazne zatvora koju je tužitelj tražio.

Odnos između Micka i Keitha bio je pun trzavica. Neko vrijeme nisu uopće razgovarali, što je za ostale članove benda predstavljalo popriličan problem. Mick je počeo solo karijeru. Prvi album koji je samostalno objavio je 'She's the Boss' iz 1985. U stvaranju albuma sudjelovali su Herbie Hancock, Jeff Beck, Jan Hammer, Pete Townshend i Compass Point All Stars. Osim njih, Mick je surađivao i s Michaelom Jacksonom, s Tinom Turner pjevao je na Live Aidu, a s Davidom Bowiejem snimio je obradu pjesme 'Dancing in the Street'. 

Kemija Bowieja i Jaggera

Jagger i Bowie upoznali su se 1973.. Mick je došao na Davidov koncert i družili su se u backstageu. Bili su fascinirani jedan s drugim i stalno su si slali darove. Njihova veza ubrzo je postala više od prijateljske. Dečki su zajedno izlazili i to bez supruga. Odlazili su na intimne večere, u noćne klubove, izmjenjivali nježnosti u javnosti i iznajmljivali sobe u hotelima kad su htjeli biti sami. 

- David je Micka često vodio u kino. Gledali su filmove gay tematike. Ni jedan od njih nije se bunio kad su ih fotografirali dok je Mick Davidu stavio glavu u krilo, a ovaj ga je nježno milovao po kosi - otkriva Christopher Andersen u biografiji 'Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger'.

U vrijeme dok su bili zajedno, Bowie je bio u braku s Mary Angelom Barnett (62), a Mick s Jerry Hall (56). Obje su imale razumijevanja za potrebu svojih supruga za seksualnim eksperimentiranjem. 
- Angie je jednog dana Davida pronašla u krevetu s Mickom. Obojica su bili goli. Nije se pretjerano uzrujala, već im je donijela kavu i sok da se razbude - otkriva biografija. Micku je bilo malo čudno što se Davidova supruga nije uzrujala kad ih je zatekla, no uskoro su zajedno pili kavu u krevetu.

Poznati ženskaroš i veliki zavodnik

Osim što je bio zanimljiv Bowieju, Jagger je bio jako popularan i kod žena. Ženio se dvaput: 12. svibnja 1971. s Biancom De Macias koja je nakon sedam godina braka podnijela zahtjev za rastavu i izjavila da je njen brak bio gotov čim je rekla 'da' jer je znala da Mick ne može biti vjeran. Dok je službeno još bio u braku s Biancom, Mick je započeo vezu s Jerry Hall. Vjenčali su se tek 21. studenog 1990. u Indoneziji. Umjesto klasičnog vjenčanja imali su hinduistički obred koji je Jagger, kad se zasitio Jerry, uspio proglasiti nevažećim i sud je u kolovozu 1999. poništio njihov brak. 

Linda Ronstadt, Marianne Faithfull, Carly Simon, Margaret Trudeau, Mackenzie Phillips, Chrissie Shrimpton, Anita Pallenberg, Marsha Hunt, Pamela Des Barres, Uschi Obermaier, Bebe Buell, Janice Dickinson, Carla Bruni, Sophie Dahl i Angelina Jolie, samo su neke od žena koje je Mick osvojio. Za Angelinom je bio potpuno lud i konstantno ju je nazivao, te doslovno jecao na telefon sve dok ona ne bi pristala naći se s njim. Zanimljivo je i kako je molio Jolie da mu se pridruži na turneji po Brazilu kad je taj poziv prekinula sama Jerry Hall kako bi mu rekla da je rodila njihovo četvrto dijete, sina Gabriela.

Jagger ima devetero djece s šest žena. Marsha Hunt rodila mu je kćer Karis, Bianca De Macias rodila mu je kćer Jade Sheenu Jezebel, s Jerry Hall ima kćeri Elizabeth Scarlett i Georgiu May Ayeeshu te sinove Jamesa Leroya Augustina i Gabriela Luka Beauregarda, a Brazilka Luciana Gimenez rodila mu je sina Lucasa Mauricea Morada. Mick je bio 10 godina u vezi s L'Wren Scott (45) koja se ubila no neumorni zavodnik se ubrzo zaljubio u mlađahnu balerinu (na slici dolje je 29-godišnja Melanie Hamrick) koja mu je prošle godine rodila deveto dijete. Svaki dan meditira i živi život po budističkim načelima. 

Titule, priznanja, počasti...

Izdao je četiri solo albuma. Okušao se i kao glumac. Njegovo bogatstvo 2010. procjenjeno je na 190 milijuna funti, a 12. prosinca 2003. dobio je titulu Sir. Prihvatio ju je i izazvao miješane reakcije - neki su smatrali da ju je s pravom prihvatio dok su drugi bili užasnuti što je prihvatio titulu režima protiv kojeg se borio cijele karijere. 

- Jasno mi je zašto se Keith razljutio kad sam prihvatio titulu. To vam je isto kao s djecom: čim jedan ima sladoled svi ostali ga žele - komentirao je Jagger Richardsovu ljutnju zbog prihvaćanja titule.
Jack White, Steven Tyler, Iggy Pop i Lenny Kravitz samo su neki od glazbenika kojima je nadahnuće bio upravo Jagger. Bon Jovi se divi Micku zbog vitalnosti koje mu, čini se, nikad neće ponestati. Rekao je da bi volio da mu Jagger otkrije kako uspjeva biti tako pun energije i skakutati po bini, a ima 20 godiina više od njega.
 
Ivana Habijan