Grandiozne ideje propadaju svaki dan. Prekrasna muzika biva stvorena a ostane vašem uhu nepoznata. Nije dovoljno imati odličan proizvod, čak ni najbolji, ako on ne može privući pravu publiku.

Ključ fenomena bliskosti koju za Olivera osjećamo je u činjenici da je sve fenomene i promjene koje smo doživjeli te svu raskoš našeg emotivnog života opjevao preciznije nego što bi mi sami to opisali. Svi smo se pronašli u njegovim pjesmama. Zaljubljeni, ostavljeni, budući roditelji, usamljeni, zadivljeni, prezreni, razočarani, melankolični, uplašeni... U svim fazama života su nas tješile, veselile, davale vjeru, nadu i ljubav - Oliverove pjesme. U prozaičnoj stvarnosti, prepunoj obveza i stresa kao i prekomjernom vremenu provedenom u virtualnom svijetu, prosječan je čovjek reduciran na iskustva koja se ne mogu opisati kao fascinantna. Zato nas i fasciniraju oni kojima je uspjelo živjeti fascinantnim životom. Živjeti umjetnost je zaista fascinantan život.

Pojavio se od nikuda sa Dubrovačkim trubadurima, otpjevao svoje kao nitko nikad prije njega...Šalili smo se da ima naočale kao dno pepeljare ali ga nismo mogli prestati slušati... Pozitivne emocije, kakve su se rađale uz zvukove Oliverovih pjesama, imaju moć stvaranja, iscjeljenja. Pjevao je o ljubavi. Ljubav je izrazito moćna stvaralačka i iscjeliteljska sila. Ona nije razmjena dobara - ti meni, ja tebi, pa nas nitko ne može oštetiti, iskoristiti ili povrijediti. Ne možemo biti povrijeđeni kad prestanemo dobivati ljubav i pažnju. Isto je i sa svim drugim pozitivnim emocijama. Velikodušni se ne mogu osjećati iskorišteni, jer velikodušnost podrazumijeva nesebično davanje od srca. Baš onako kako se životu davao Oliver.

Vijest da je umro Oliver -neumorna poveznica nepomirljivih i generacijski razdvojenih, došla je kao dezinformacija do mene zimus. Tada sam ga oplakala a s njime i sve svoje ljubavi. Uvijek je bio moja energetska detoksikacija a sad je i podsjetnik koliko je život prolazan i kratak...pa zar taj kratki život koji smo ovdje na planeti Zemlji treba provesti u mržnji?

Podsjeti me što to bješe ljubav i bar na tren biti zaljubljen.

Prekrasno.

Počivao u miru!

 

A.D.Brkić