Studija je nazvana "Kakav je to penis koji dobro izgleda? Kako žene ocjenjuju izgled penisa muškaraca koji su kirurški korigirali kongenitalnu urođenu manu penisa? "Ona se,  bavi muškarcima koji su kirurški ispravili hipospadiju, poremećaj prilikom kojeg je urinarni otvor ispod ili odmah iza glavića penisa, pored tanke kožice frenuluma."

Na pitanje “šta čini neki penis savršenim” istraživači odgovaraju da “ne postoji ni jedan ključan aspekt” za to.

Fotografije su poredali zajedno, kao kada fotografije s mjesta zločina pokazuju poroti,smiley i pokazali li ih skupini demografski različitih žena. Uzorci su uključivali deset slučajeva hipospadija na kojima je proveden estetski kirurški zahvat, kojim se meatus otprilike vraća na mjesto na kome bi trebalo da bude.

Na fotografiji koja je objavljena u studiji, nakon kirurškog zahvata zbog Hipospadija penis djeluje pomalo "razroko"smiley. Ali je li to ženama ružno? Prema studiji, “generalni kozmetički izgled” najvažniji je aspekt koji žene cijene. Sve se svodi na sljedeće: "opći kozmetički izgled" je najvažniji; "izgled stidnih dlačica" je na drugom mjestu, "kvalitetu kože i opseg" dijele treće i četvrto mjesto; "oblik glavića" je na petom ; "duljina" na šestom; "izgled mošnji" na sedmom; i posljednji, mada ne i najmanje bitan, je naš drugar "meatus".

Ne iznenađuje to što je "opći kozmetički izgled" na prvom mjestu, s obzirom da je tako neodređen (nema većih udubljenja?). A također djeluje razumljivo i to da ti lijepe ili upadljivo ružne mošnje neće mnogo ni pomoći, ni odmoći. Također, iako bi ovi rezultati mogli uliti dodatno samopouzdanje tipovima sa malim kitama, kliše da ženama dužina nije bitna do sada se već malo izlizao.smileysmileysmiley Već znamo da im ponekad jest bitna (kada je stvarno premali), ali i da uglavnom nije. Ipak, ostali rezultati imaju fascinantne implikacije i zaslužuju opsežnije istraživanje - a možda donesu i nove spoznaje, zbog kojih bi muškarci mogli biti neurotični. 

Na primjer, činjenica da su kvalitetu kože i opseg pri samom vrhu - i da su jednako bitni - sugerira da ove relativno neopjevane karakteristike zaslužuju veću pozornost. A iako oblik glavića nije na visokom mjestu, izgleda da ipak nije ni sasvim izvan spektra interesa ovih žena, što daje novu, zanimljivu dimenziju barskim natjecanja. U Brooklynu već postoji natjecanje za najmanju kitu, ali gdje je natjecanje za "najljepši glavić Brooklyna"?

Studija koja je objavljena u Almanahu seksualne medicine otkriva rezultate eksperimenta koji bi trebao otkriti kakve kite žene (iako su muškarci izostavljeni, iz nekog razloga) vole gledati. Znanstvenici koji su provodili eksperiment, čija je svrha bila da pojasni estetske efekte jednog tipa korektivne operacije penisa, su izgleda nabasali na jedan segment tajnog estetskog jezika penisa.
Ovo nije sigurno čitati na poslu.wink

 

Prijevod i unos: A.D.Brkić

http://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/scientists-claim-theyve-worked-out-what-makes-the-perfect-penis-10404638.html