Michael Stokes, umjetnički fotograf iz Californije, imao je potrebnu hrabrost i novi pristup izrade foto-portreta veterana. Snimio je moćne fotografije, pune seksualnog naboja. Ove fotografije prikazuju i amputirane dijelove tijela ali i protetiku "u kalendarskom stilu". 

Vraćanje osjećaja o seksualnom identitetu osobama koje su postale osobe s invaliditetom u odrasloj dobi, može biti ključna stvar u njihovoj rehabilitaciji. „Neki ljudi će reći: To je vrlo korisno za njihovu samopouzdanje, ‘ili’ Činiš da se ponovo osjećaju kao poželjni muškarci “ rekao je Stokes za MTV.

„Ovi momci su došli kod mene izliječeni i spremni preuzeti svijet! Nisam im trebao davati samopouzdanje, jer oni ga već imaju. Za projekt me inspirirao susret sa Alexom Minskym, američkim marincem, čija je noga amputirana nakon ranjavanja bombom u Afganistanu 2009.", rekao je Stokes za The Huffington Post. Poslije Minskog koji se ponosno slikao s protezom umjesto noge, drugi veterani su se počeli sami javljati, što je rezultiralo setom fotografija Stokesa pod nazivom „Uvijek vjeran.“

Tijelo osobe koja ima nedostatak ili invaliditet je daleko od društveno prihvaćenog estetskog obrasca. Društvo odbija činjenicu da osobe sa invaliditetom mogu voljeti svoje tijelo i uživati u njemu. Invalidnost nije jednako biti nepoželjan!!!

Osobe sa invaliditetom mogu biti sposobni i brižni roditelji koji pružaju svu ljubav svojoj djeci. Ako ih društvo gleda kao aseksualna bića, time ih lišava ljudskosti.

SVAKA ČAST FOTIĆU A NAROČITO MODELIMAsurprise!!!

Unos: A.D.Brkić

Izvori:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3165402/Photographer-captures-amputee-war-veterans-posing-naked-proudly-revealing-injuries-powerful-picture-series.html

http://www.huffingtonpost.com/entry/veteran-amputees-michael-stokes-always-loyal_55a917c0e4b0896514d10fc3