1. Stanite uspravno i opustite sve mišiće. Mirno udišite na nos a izdišite na usta 5 do 10 sekundi. Izvodite vježbu s punom koncentracijom. Vježbu izvedite ujutro i to 4, 5 puta za redom. Ponovite u podne i navečer.

2. Razvoj glasa, vježbama disanja, je iznimno važan. On postaje snažan i dobija sposobnost modulacije. Ako je redovito izvodite možete prevenirati kašalj i teškoće pri disanju.

Druga vježba disanja je uz pomoć samoglasnika. Tri su faze: udisanje, zadržavanje, izdisanje. Samoglasnike znate -A, E, I, O, U.

Treperenje svakog od tih glasova ima poticajno djelovanje na pojedine centre u organizmu. Samoglasnik A djeluje na grudi i dišni sustav. Samoglasnik E na grlo i uši. Samoglasnik I na glavi. Samoglasnik O na predio srca. Samoglasnik U na trbuh.
Polako udahnite (iz dijafragme) i zamišljajte kako čudesna snaga struji vašim tijelom. Snažno izdahnite izgovarajući neki od samoglasnika. Ponovite dva puta a izdisanje mora biti što glasnije.

Zbog enormnog stresa u svakodnevnom životu javljaju se fizički, mentalni i emocionalni problemi. Smatra se da je stres uzrok do 75% bolesti i 50 % smrti. Ubrzan način života i veliki zahtjevi društva stavljaju nas u situaciju u kojoj nismo u poziciji da se dovoljno odmorimo i opustimo.

Svaka promjena ili podražaj u našem životu, bilo da je dobar ili loš, može uzrokovati stres u našem psihosomatskom sustavu. Kako se danas okolina brzo mijenja, ona zahtijeva da se mi mijenjamo s njom, pa tako nailazimo na stalne zahtjeve za prilagodbom koje često ne možemo ispuniti. Modernim načinom života, u velikoj smo mjeri izloženi ljutnji, mržnji, strahovima i ostalim negativnim emocijama. Ove ljudske emocije imaju veliku sklonost da se množe i šire. Na primjer, kada osoba bude prevarena, počinje sumnjičiti sve oko sebe; to također ima utjecaj na ljude koji su u doticaju s tom osobom. Takve emocije oblikuju snažne obrasce i mišljenja, kako pojedinca, tako i društva. Rezultat toga je nesiguran pojedinac i nestabilno društvo.

Odgovor i rješenje svega navedenog mogao bi ležati u meditaciji. To je univerzalna praksa koja se već tisućama godina prakticira diljem svijeta. Ona je polagan i postupan proces unutarnjeg rasta koji nam omogućuje da postanemo svjesni svoje beskonačne prirode i mogućnosti koje se nalaze unutar nas. 

Molimo vas, uvedite tu praksu u svoj život!

Ladylikeovci