Parazitski oblik candide izlučuje otpadne tvari koje opterećuju jetru i cijeli organizam. 

Ako je razina šećera u krvi visoka, gljivica može proizvesti etanol, tj alkohol. Još jedan nusproizvod aktivnosti gljivica je acetaldehid, tvar slična formaldehidu, koji se zamjećuje u zadahu iz usta.  
Infekcija candidom može dovesti do raznih biokemijskih poremećaja u organizmu kao npr. ometanje proizvodnje kolagena, oksidaciju masnih kiselina i blokiranje normalnih živčanih funkcija. Dakle, Candida je vrlo ozbiljna bolest. Zbog različitosti težine i vrste simptoma, teško je procijeniti koliki broj osoba ima infekciju candidom, ali statistika pokazuje da svaka treća osoba u zapadnim zemljama ima ili je imala neki parazitski oblik candide. 
  
Prvi korak u uklanjanju rasta, razmnožavanja i bujanja gljivice Candida je zaustaviti njezino hranjenje.

Šećer je tvoj najgori neprijatelj! Osjećate li simptome bolesti, uklonite sve oblike šećera, uključujući jednostavne ugljikohidrate koje tijelo pretvara ü šećer, Kao i hranu koja nastaje na kvaščevom vrenju i hrani s plijesni. Također, izbjegavajte SVE alergene. Trebate  imunološki sustav fokusirati na zadatak, pa ga nemojte usporavati hranom ili viškom tvari koje su vam uzrokovale problème u prošlosti.

Biljke i biljni dodaci prehrani za borbu protiv Candida-e

Postoji arsenal prirodnog bilja i biljnih dodataka na raspolaganju u borbi protiv gljivice Candida-e i drugih štetnih gljivica u tijelu. Navodim vam glavne pretendente.

Aloe vera
Aloe vera stvara negostoljubivu razinu pH koja je nepogodna za Candidu. Onatakođer pomaže Kod čišćenja jetre. Jetreni filtri pretvaraju Candidu u nusprodukt i zbrinjavaju toksine Iz procesa odumiranja nakon što je Candida uništena. Aloe vera sok se može konzumirati na dnevnoj bazi (ne više od 1/4 šalice) ili kroz kapsule.

Češnjak
Sirovi češnjak je snažan anti-gljivični borac, a ne uništava korisne bakterije u crijevima. Češnjak, međutim, ubija loše bakterije, a u isto vrijeme uništava 24 od 26 vrsta kancerogene Candida-e. Također se može utrljati na gljivičnu infekciju na koži. Može se jesti sirov, uzimati u mekanim kapsulama, ili u obliku ulja. Upozorenje: može razrijediti krv. Nemojte koristiti češnjak ako planirate na operaciju.

Ulje klinčića
Ulje klinčića je također snažni anti-gljivični borac koji također jača imunološki sustav. Koristite 15-30 kapi u vodi, 3 puta dnevno.

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje je snažno anti-gljivično sredstvo s mnogim blagotvornim svojstvima. Uzmite jednu žlicu 1-2 puta dnevno.

Ulje čajevca
Ulje čajevca ubija bakterije, viruse i gljivice. Koristite 15-30 kapi u vodi, 3 puta dnevno.

Ulje origana
Ulje origana je snažno anti-gljivično i antimikrobno sredstvo. Možete uzeti 5 ili više kapi pod jezik ili razrijedite u vodi 2-3 puta dnevno. Također se može uzimati u kapsulama ili lišće origana može biti upotrijebljeno za čaj. Ulje origana je također vrlo bogato antioksidansima.

Koloidno srebro
Uzmite 1 žlicu 3 puta dnevno, ali ne uzimati dugoročno! Postoje mnoge tvrdnje da je koloidno srebro nevjerojatno. Nismo imali sreće s njim pri liječenju tematskih bakterija ili gljivica i tu ima i puno kontroverzi oko njegove učinkovitosti i korištenja, iako postoje mnoge tvrdnje da je jako učinkovito.

Ekstrakti masline
Maslinovo ulje i ekstrakt maslinova lišća izravno ne ubije gljivice; ono narušava reproduktivni ciklus gljivice. Oni također stabiliziraju i smanjuju šećer u krvi kako bi Candida gladovala. Također su nevjerojatni antioksidansi koji stimuliraju imunološki sustav. Mogu se uzimati u obliku kapsula, Kao tonik ili čaj.

Undekanska kiselina
Undekanska kiselina je vrlo učinkovitog širokog spektra antivirusnog djelovanja koji se uzima u obliku kapsula.

Ekstrakt sjemenki grejpa
Ekstrakt sjemenki grejpa je učinkovit protiv 100 vrsta gljivica, kao i bakterija, virusa i parazita. Ekstrakt dobro funkcionira zajedno sam sa undekanskom kiselinom i ne šteti korisnim bakterijama u tijelu. Dodajte 10 kapi u vodi, 3 puta dnevno.

Crni orah
Crna orah se pokazao djelotvornijim protiv gljivice Candida od bilo kojeg antivirusnog lijeka. Crni orah se može uzimati u obliku kapsula BSG u obliku ekstrakta. Ne bi trebale koristiti trudnice i dojilje.

Pau d 'Arco
Pau d'Arco je vrlo učinkovit protiv Candide. Pau d 'Arco ima dvostruku ulogu; inhibira i uništava Candidu, a također potiče imunološki sustav. Koristi se kao čaj, kapsule ili tinktura. Ne bi trebale koristiti trudnice i dojilje.

Berberin
Žutika ili šimširika (lat. Berberis vulgaris) i goldenseal se preporučuju protiv gljivice Candida. Berberin je alkaloid vrlo učinkovit u borbi Protiv Candide. Na također potiče i stimulira imunološki sustav. Ne bi trebale koristiti trudnice i dojilje. Ograničiti korištenje napraviti 7 dana zaodrasle - 3 dana za djecu.

mag. Alfred Bošković