PRP postupak se desetljećima koristi u obnovi tkiva pri opeklinama, sportskim ozljedama (Tiger Woods, Rafael Nadal), ortopediji, stomatologiji, oftalmologiji i estetskoj kirurgiji (“Vampire face”- Kim Kardashian). Od prije 4 godine primjenjuje se i pri liječenju blagih i umjereno teških slučajeva bježanja (inkontinencije) mokraće, lichen sclerosum (kožne bolesti velikih stidnih usana), učestalih upala rodnice, suhoće rodnice i smanjenja seksualnog zadovoljstva žena. 30% žena u menopauzi i oko 20% žena koje su radjale više od dva puta ima neku od ovih smetnji. Dosadašnja ginekologija je rješavala ove probleme kirurškim putem, premazivanjem hormonskim gelom ili... nikako. Manje/više uspješno.


Dr. Charles Runels (SAD), pionir “O (orgazam) shota”, publicirao je na desetke znanstvenih radova na temu liječenja ovih problema. Ima iskustvo na preko 3000 pacijentica. Radi se o neinvazivnoj (beskrvnoj), jednostavnoj, bezbolnoj i učinkovitoj metodi (uspješnost 80%) metodi koja nema kontraindikacija (osim u trudnoći), niti nuspojava. Ubrizgavanjem plazme obogaćene trombocitima u točno indicirana mjesta rodnice (nakon premazivanja anestetskim gelom) i vanjskog spolovila postiže se bolja prokrvljenost i elastičnost sluznice. Rezultat je često trenutan, iako je ponekad potrebno i do tri postupka (u razmacima od 6 tjedana) kako bi se postigao željeni učinak.

Iskustvo “GynNove” uklapa se u rezultate svjetskih klinika koje koriste ovaj postupak. Posebno naglašavam i izniman učinak na samopouzdanje žena. Žena koje su zbog ovih problema imale osjećaj nepoželjnosti, srama i nelagode. A o pozitivnim učincima da i ne govorimo.