Početkom Drugog svjetskog rata, László je preselio u New York što je zabilježio i Herald Tribune izvijestivši  da je Ernő László Institut, specijaliziran za tretmane ljepote, iznajmio kat na 677 Fifth Avenue na Manhattanu.

Laszlo je slabo govorio engleski pa nije mogao proći nostrifikacijske ispite u Americi no njegov Ernő László Institut se proslavio među bogatim, slavnim i moćnim ženama tog doba pa je bilo potrebno imati preporuku da se dobije termin za pregled. Među njegovim klijentima bili su vojvotkinja od Windsora, Doris Duke, Marjorie Merriweather Post, Greta Garbo, Lillian Gish, Grace Kelly, Ava Gardner, Cecil Beaton, Katharine Hepburn, Paulette Goddard, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe i Jacqueline Kennedy Onassis.

U ranim 40-im, slavna Helena Rubinstein ponudila je dr Ernőu kupnju njegovog posla, ali on je odbija. Sve medicinske kreme namijenjene njezi kože su u to vrijeme imale vrlo neugodan miris a dr Ernő Laszlo je stvorio kremu bez neugodnog mirisa, bijelu kao snijeg.

Priča o nevjernom suprugu, nesretnoj princezi i meteorskom uspjehu

Uspon Ernoa Laszla do svjetske slave je poput bajke... Još dok je živio u Budimpešti, jedan od najistaknutijih liječnika toga vremena ga je konzultirao, u vezi princeze Stephanie, udovice austrijskog prijestolonasljednika Rudolfa von Habsburga. Njena tragična sudbina kasnije je poznata kao priča o dvorcu Mayerlingu (njen suprug prijestolonasljednik Rudolf Habsburg, sina cara Franje Josipa i carice Sissi, ubio je svoju prekrasnu mladu ljubavnicu barunicu Mariju Vetscheru a potom i sebe jer mu roditelji nisu dopuštali da je oženi). Princeza Stephanie je bila slomljena, jer je bila odbačena od supruga kojeg je voljela iako se s njim zaručila u petnaestoj godini i živjela u dogovorenom braku.

Princeza je imala jako loš ten što je njenog supruga odbijalo pa je utjehu (i prije barunice Marije) nalazio u zagrljaju mnogih europskih ljepotica.

Godine javnog poniženja pretvorile su princezu Stephanie, u ženu-pustinjaka. Nakon ubojstva i samoubojstva u Mayerlingu, car Franjo Josip se pobrinuo za Stephanie i oženio je za grofa Lonyaija, osiguravajući mu titulu "princ".

Drugi brak je bio sretniji i počelo joj se vraćati samopouzdanje... Erno Laszlo je princezi pomogao da izliječi lice i izumio korektor koji je djelovao vrlo prirodno (princeza se užasavala šminke). Proizvod "praktički nevidljiv za nošenje. Ali to će učiniti vašu kožu izgledati onako kako je priroda htjela da bude." Stvorio je transparentnu kremu koja je stvarala suptilan sjaj na koži. Tjedan nakon što je princeza počela primjenjivati proizvod spravljen po njenim potrebama, napisala je Ernou Laszlo: "Moj muž je rekao da prekrasno izgledam."

Naravno, raširio se glas o "čudotvornom liječniku za kožu" i njegovom postignuću pa su ga žene s kožnim problemima počele opsjedati. Dr Ernő je posvetio svoj život poboljšanju kože. Provodio je toliko vremena u laboratoriju i na klinici da je tamo i spavao.

Još jedna epizoda iz rane karijere dr Ernőa je doprinjela njegovom meteorskom uspjehu. Jedna od najslavnijih i najljepših mladih glumica; Mađarica Frida Gombaszoegi je imala strašan ožiljak na licu nakon što joj je u glavu pucao odbijeni prosac... Dr Erno Laszlo je omekšao ožiljke ustrajanim liječenjem, do te mjere da se Frida mogla vratiti na kazališne daske.

Liječeći glumicu dr Erno Laszlo se zaljubio u jednu od sestara mlade zvijezde. Iren Gombaszoegi je također bila glumica no napustila je pozornicu kada se udala za njega i radili su zajedno.

Marketinški inovator
Dr Erno Laszlo je revno odgovarao na pisma, tražeći žene u svojim odgovorima da će mu daju detaljne opise njihove kože kako bi im uspostavio dijagnozu i dao savjet. Kasnije je razvio točnu klasifikaciju tipova kože. Korespondencija sa klijentima i nekoliko njegovih članaka za mađarske novine Pesti Napló omogučili su mu da postane izuzetno popularan u domovini.

Davao je puno više od jednostavnog savjeta o tretmanu kože i svjestan povezanosti "unutrašnjeg života" i izgleda kože, zaranjao u osobne živote pacijenata. U isto vrijeme, bio je vrlo strog i zahtijevao od pacijenata da strogo slijede njegov savjet. Ako bi netko odstupilo od rutine, Dr Erno Laszlo je to odmah znao po promjenama na koži i tada je prekidao suradnju s nediscipliniranim pacijentima. To je bio njegov pristup i donosio je fantastične rezultate.

Erno Laszlo odlazi u Hollywood na poziv Adolpha Zukorora i Williama Foxa te ubrzo postaje guru Grete Garbo i mnogih drugih zvijezda. "Warner Brothers" su mu čak nudili posao direktora make-up odjela... No i tu ponudu je Dr Laszlo odbio. Krajem
 1937.  priredio je javnu demonstraciju šminkanja Frances Donelon, najpoznatijeg američkog modela. Taj marketinški postupak je bio presedan i uskoro je Dr Erno Laszlo živio u  Waldorf Astoriji.