Prve haljine koje je dizajnirao su ništa drugo do odraz elegancije kao mješavina orijentalnog i zapadnjačkog stila. Svoju prvu kolekciju predstavio je na reviji koja se održala u “Casino du Liban”.
Ovo je bio veliki uspjeh za dizajnera i u medijima su ga prihvatili kao novog “modnog genija”. Tijekom osamdesetih godina interes za njegove kolekcije su pokazivali razni klijenti uključujući i princeze što je doprinijelo stvaranju statusa u svijetu modnog dizajna. Ono po čemu je Elie jedinstven jeste kombiniranje najkvalitetnijih materijala među kojima su: čipka, biseri, kristali i najkvalitetnija svila.

Devedesete godine su mu donijele i internacionalnu popularnost; gotovo svakog mjeseca određeni broj haljina je odlazio za Francusku i Švicarsku. Elie Saab je prvi koji je postao član ”Camera Nazionale della Moda” (1997.), a da nije talijanskog porijekla. Iste godine svoju prvu reviju imao je u Rimu. Održao je i uspješne revije u Milanu i u Monaku 1998.
Njegove večernje toalete su sinonim za eleganciju. Interesantno je da u svakoj kolekciji nalazimo najmanje deset haljina inspiriranih vjenčanjem. Njegova težnja ka savršenstvu i jedinstveni pristup modi kao načinu života čine njegove kolekcije svježim i inovativnim, što javnost svakako cijeni.

Može se reći da je svjetsku popularnost dosegao 2002. kada je tamnoputa ljepotica Halle Berry nosila njegovu crvenu toaletu na dodjelu Oscara. Ona je bila prva crnkinja koja je dobila ovu prestižnu nagradu, a Elie prvi libanonski dizajner koji je “obukao” dobitnicu Oscara. U svibnju 2003. postao je član “Chambre Syndicale de la Haute Couture”, a samo dva mjeseca kasnije u Parizu je prikazana njegova prva ”Haute Couture” kolekcija.
 

Poznato je da njegove haljine nosi veliki broj holivudskih filmskih zvijezda, modela i pripadnice jet seta. Samo neke od njih su: Catherine Zeta Jones, Christina Aguilera i Beyonce, ali i jordanska kraljica Rania te glumice Marcia Cross, Charlize Theron i Teri Hatcher.
Couture  kolekcija za proljeće 2003. je donijela puno elegantnih modela i najavila početak blistave karijere Elia Saaba. Na reviji su prikazane toalete u bijeloj, rozoj,ali i boji zlata. Vjenčanice su izrađene u tradicionalnom stilu uz dugačke velove.

U  couture kolekciji za jesen 2004., Elie je pokušao oživjeti glamur Hollywooda i duh sedamdesetih. Bijela kao vodeća boja,haljine su bile ukrašene srebrnastim dukatima, saten u kombinaciji s tilom na vjenčanicama.

Sredinom svibnja 2011. Elie Sab je na tržište lansirao prvi parfem. Miris sadrži note naranče, jasmina i ruže. Njegov miris jednostavno nazvan “Le pafum” osmislio je poznati  Francis Kurkdjian, čiji je zadatak bio u staklenu bočicu pretočiti taj čarobni svijet Elia Saba. Dizajn bočice je pravo umjetničko djelo, a za to je zaslužna Sylvie de France. Ovom prilikom je izjavila: ''Željela sam jednostavnu bočicu, pravih linija koje će se moći lako  držati u ruci''. Dizajner je na ovom parfemu radio od 2009. godine.

Kada je riječ o detaljima, dizajner vodi računa o tome da svaki komad predstavlja odraz klasike i elegancije!

Danas radi u Beirutu, Milanu i Parizu, uvijek rado ističe koliko je ponosan na svoju domovinu te nikad ne skriva da je predan glamuru samo kad se radi o njegovim haljinama.

Inače se voli držati daleko od svjetla reflektora pa preskače zabave nakon modnih revija i odlazi svo joj djeci i supruzi Claudine, koja mu je najveća inspiracija, ali i najbolja savjetnica.

I u Parizu 2008. je pokazao da ga ni tenkovi na ulicama njegova grada, kao ni svjetska ekonomska kriza, ne mogu odvratiti od traganja za ljepotom, pa je predstavio prelijepe crne, tirkizne, smaragdne, ljubi časte i nježnožute haljine koje mogu pomoći da se zaboravi siva svakodnevica. Preko 60 dućana diljem svijeta zovu se Elie Saab. Niti jedan tjedan mode danas ne prolazi bez njega. Sinonim je za večernje haljine i vjenčanice. Dizajner je koji nas ne prestaje iznenađivati.

Zadnju kolekciju predstavio je u Parizu - svoju couture kolekciju za jesen 2013.

Kolekcija je obilovala kristalićima, sjajem i šljokicama te je bio vidljiv dizajnerov naum da se haljine nađu na crvenom tepihu... 

Jednostavni krojevi, ležerni oblici, podcrtani luksuznim detaljima te višestruka elegancija obilježili su ovu predivnu kolekciju.

Dizajner je reviju podijelio u poglavlja raspoređujući određene boje haljina za određeni dio showa, pa nas je tako u svoju couture kolekciju uveo nizom predivnih crvenih haljina. Paleta boja kretala se od crvene do tamnoplave, zelene i sive, a za kraj nam je dizajner prikazao veličanstvenu vjenčanicu koja je dostojna kraljevskog vjenčanja....

Uostalom genijalni Elie je dizajnirao vjenčanicu koju je 2002. nosila, po mnogima najljepša kraljica svijeta tada Rania al Yassin a danas -veličanstvena Rania od Jordana, koja je Saabovu haljinu nosila i na krunidbi.

Ellie Saab kreacije redovito odijevaju: Princeza Stephanie of Monaco, Teri Hatcher, Angelina Jolie, Nawal Al Zoghbi, Christina Aguilera, Catherine Zeta-Jones, Beyonce, Elizabeth Hurley, Marcia Cross, Marion Cotillard, Emmanuelle Béart, Queen Rania of Jordan, Teri Hatcher, Angelina Jolie, Nawal Al Zoghbi, Toni Collette, Heather Graham, Marion Cotillard,  Robin Wright Penn, Gwyneth Paltrow, Zoe Saldana, Michelle Yeoh, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Kate Winslet, Rihanna, Blake Lively and Carey Mulligan.

Haljine dolje su iz kolekcije proljeće/ljeto 2013.... Ufffff...

Katarina Jelić