VOGUE: "Carol” je estetsko remek-djelo s tamnim zagasitim no jako harmoničnim bojama. Koliko su tome doprinijeli kostimi?

Sandy Powell: Režiser Todd Haynes i njegovi kreativci su mi dali lookbook sa svime što su smatrali da obilježava to prekrasno modno razdoblje, kako bi dočarala atmosferu '50-ih.  To je bilo vrlo inspirativno za moj tim i za mene, majstore rasvjete i scenografa. Na kraju film izgleda točno kao izgleda lookbook po kojem sam radila! To je nevjerojatno.

Radnja se odvija zimi, pa smo koristili mnogo sive, smeđe i “griege”. Namjerno smo izostavljali svijetle boje, a radili s prigušenim tonovima. Tek krajem filma boje postaju svjetlije, jer se kraj zbiva u proljeće. Cate Blanchett je u odjeći iz ’50-ih divna!

VOGUE: Dakle, zimske boje prevladavaju, a ima i puno crvene, posebno u kostima.

Sandy Powell: Da, crvene su vrlo precizno i ​​pažljivo odabrane.  A ima i puno plave i zelene rasvijetljenih hladnim svjetlom. Često je snimano kroz kišne prozore, što sugerira razmišljanja... No, ono što "hvata oku" su crvena i žuta neonskih svjetala, taksiji i suncobrani. To je puno pomogao mi je u kostima.

VOGUE: Film se odvija u 1952, zapravo u eri visoke mode.

Sandy Powell: Za mene, je to početak 50-ih godina. Carol je iznimkno bogata i može si priuštiti najnoviju modu. Svi ostali su još uvijek  u kasnim 40-im. Za Carolin ormar sam pogledala dosta modnih časopisa tog vremena.

VOGUE: Rooney Mara kao Terry, je u modi '40-ih.

Istina, ona je mlada i nosi suvremeni odjeću, ali jednostavnije, jeftinije, manje moderno s različitim uzorkom šala, šešira i kaputa čime sam željela ostaviti dojam da nije sve kupljeno zajedno. Lik koji utjelovljuje Roony Mara ne misli na izgled.

Cate Blanchett kao Carol je klijentica Christiana Diora. Žena s nenametljivom, sofisticiranom, elegancijom. U početku mi je Grace Kelly bila inspiracija za ovaj lik ali nisam želila Carol izgleda kao holivudska zvijezda.

Cate Blanchett nosi pripijene vunene haljine i kostime što ima jak "couture učinak". Ako kreiram za neki suvremeni film, svakako želim izbjeći taj dojam. Tweed-materijali su tada bili u modi a oni razbijaju monotoniju zimske odjeće.

Cijeli intervju sa Sandy Powell pročitati u siječanjskom izdanju Voguea.
 

Prijevod s njemačkog jezika i obrada:

A.D.Brkić