Taj koncept mu je još na samom startu karijere, 1982. godine (kada je brend ušao u svoju sedmu godinu postojanja), omogućio mjesto na naslovnici magazina Time, kojom je Armani postao tek drugi dizajner u povijesti koji se našao na slavnoj naslovnici (to je uspjeo još samo legendarnom Christianu Dioru, 1957.)

Ovaj nesuđeni doktor, karijeru je započeo kao window dresser, da bi 1979. osnovao Armani Corporation, nakon čega se proširio i na američko tržište i to s label-om, Mani. Mani je bio pokušaj da se Armanijeve stare kolekcije rekonstruiraju i prodaju po nižim cijenama, kako bi bile dostupnije onima s tanjim džepom. Poznati Armanijevi  brandovi su također:  Armani Exchange, Armani Jeans, Emporio Armani, Giorgio Armani (Black Label) i Armani Prive. Armanijev androgini stil koji su mahom oblikovala moćna odijela, kako za muškarce, tako i za dame, omogućio je dizajneru da svoje poslovanje proširi i na američko tržište, odnosno glamurozni Hollywood.

Njegove kreacije su nosile Sophia Loren, Julia Roberts, Penelope Cruz, Kate Blanchet... A čak 63 glumice je do sada izabralo odjenuti njegovu kreaciju na dodeli Oscara, što ga čini najpopularnijim kreatorom za crveni tepih prestižne filmske dodjele nagrada.

2000. je Guggenheim  u New York održao izložbu Armanijevog rada, što je jedinstven slučaj da se dogodi za dizajnerovog života. Armani je nakon smrti modela Ane Caroline Reston, prvi zabranio modele s indeksom tjelesne mase ispod 18.


Armanijeva definicija chica

Chic nema toliko veze sa odjećom, koliko ima veze sa načinom na koji osoba nosi određene modele. Za dobar stil je potrebno vrijeme, kao i eksperimentiranje s ključnim komadima koji se nisu mijenjali toliko unatrag nekoliko desetljeća, uprkos konstantnoj promjeni trendova.

U principu potrebni su vam slijedeći komadi:


1. kompaktna torba od kvalitetne kože,


2. par udobnih cipela s tankim remenčićem,


3. elegantne salonke u neutralnom tonu (siva, nude),


4. savršeno odijelo ravnog, muškog kroja,


5. dnevna haljina koja je pojam ženstvenosti,


6. jedna zavodljiva haljina,


7. crna haljina za noć,


8. ešarpa i vuneni šal u nekoj zagasitoj, otmjenoj nijasni bordo, sive ili kamel boje,


9. jedna ekscentrična statement ogrlica ili prsten


10. broš koji može na sjajan način da osvježi bilo koji vaš look”, zaključio je najveći modni kreator današnjice.

Unos: I.Horvat

Izvori: http://www.justluxe.com
http://www.vogue.co.uk/spy/biographies/giorgio-armani-biography
http://en.wikipedia.org/wiki/Giorgio_Armani
http://www.fashionrat.com/armani-lines/