Fotografije su očaravajuće! A autorica Vladimira Spindler kaže da je poruka izložbe kako je u svakoj ženi diva. Inspiraciju je pronašla u razočaravajućoj svakodnevici, u kojoj, kaže, već godinama svjedoči poražavajućoj prezentaciji žena u javnosti. 

Željela je pokazati zanemarenu stranu ženstvenosti i senzualnosti te istaknuti žene kao inspiraciju u umjetnosti. “Stalno se pitam gdje su nestale žene u onom nekadašnjem smislu, kad su mnoge inspirirale umjetnike, možda ponajviše slikare. Neki su ih voljeli, a neki su ih istodobno voljeli i mrzili, no one su ipak bile inspiracija. Svijet se promijenio, s jedne strane bombardiraju nas informacijama koja je žena što obukla, ili nam podastiru užase koji se događaju u svijetu. Žena je puno više od toga. Imamo razne uloge, velike angažmane prema obitelji, uz to se trudimo biti i poslovno uspješne i nosimo veliki teret. Muze su zaboravljene. Ja ih nisam zaboravila. One postoje i to sam htjela pokazati na izložbi”, rekla je Vladimira Spindler. 


A mi kažemo- BRAVO VLADIMIRA! Slažemo se u potpunosti.

Mega brend L'Oreal koji podupire žene u znanosti i umjetnosti, prepoznao lijepu i motivirajuću priču vezanu za Vladimiru i njezin rad te je pokrovitelj ove prekrasne izložbe. Od srca vam preporučujemo da je odete pogladati.

 

Na slikama:

Loredana Bahorić

Sanja Šantak i Petra Granić

Vladimira Spindler i Alma Draganić-Brkić

Odabrao Đelo Hađiselimović

Vladimira Spindler i Ivica Propadalo

Jasenka Vukelić i Alen Jakovina s prijateljicom

Gdje su lijepe žene, tu je i Nenad Korkut

Vladimir Sviben, Sanja Pilić i Ronald Braus

Dikaja Crnković

Snimio Ognjen Karabegović